Categorieën
Geen categorie

1 week SociJel: Hoe verloopt het tot nu toe?

Zo sta je ingeschreven, zo ben je al een week verder. Time flies when you’re having fun. Hoe staan we er tot nu toe voor met SociJel Marketing en Communicatie? We nemen u mee naar de bezigheden van afgelopen week:

We mogen.
9 augustus, 13:50. SociJel is definitief een feit. De papieren zijn geregeld, handtekening gezet, en het benodigde bedrag betaald. Uiteraard moest dat gevierd worden met wat champagne en twee Facebook-berichten. Ja, u leest het goed: eentje via Ons officiële kanaal en eentje via het persoonlijke account. Ook Instagram wordt op de hoogte gebracht, opnieuw via zowel het zakelijke als het persoonlijke account. Op zowel Facebook als Instagram veel likes en reacties, wat zeker niet nadelig is omdat meer likes, reacties en deelacties voor meer interactie zorgen en dus ook voor meer weergaven.

Dit ‘social media succes’ vertaalt zich in veel weergaven voor de website, want natuurlijk vergeten wij niet onze gegevens bij ieder bericht te zetten. Wel merkten wij snel dat het aantal weergaven de dagen erna steeds wat afnam. Wat te doen? Adverteren via Google? (Nog) te duur. Adverteren via Facebook? Zeker een optie, maar dan moet er wel content gemaakt worden.

Vrijwillig op weg naar succes
Als bedrijf zijnde is het natuurlijk verstandig om te laten waartoe je in staat kan zijn, maar nog beter is om te laten zien wat je al gedaan hebt. Het vinden van je eerste klant is lastig, en zonder betaalde klanten geen ervaring. Daarom besloten wij in de eerste week (en de weken voor onze oprichting) vrijwillig taken uit te voeren. Zo zijn wij afgelopen dinsdag op eigen houtje naar de Ronde van West gegaan om foto’s te maken. Oké, betaald kregen we er niet voor, maar we hebben wel ons logo op iedere foto geplaatst, waardoor een van deze foto’s inclusief logo nu ook op een artikel van de Ronde van West-site staat. Natuurlijk gaf dit ons ook weer de mogelijkheid om een nieuw berichtje op Facebook te plaatsen.

Schermopname (26)
Heel sneaky, maar heel slim: Onze foto staat weliswaar ‘gratis’ op de site, maar hij staat er wel met logo!

Een week samengevat:
De eerste week zit erop. We merken dat ondermenen veel tijd en geduld vereist. Komende week gaan wij met hopelijk de eerste klant rond de tafel om te kijken wat SociJel voor het bedrijf kan betekenen. En dat is het resultaat van laten zien dat wij er zijn: Blijven doorgaan. Doorgaan met het maken van content, met het up-to-date houden van de site en pagina’s, en doorgaan met het in contact komen met mogelijke klanten.

Benieuwd naar een mogelijke samenwerking met ons? Kijk dan eens op de Hoofdpagina, onze Eerdere Projecten en onze Diensten en Tarieven.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *