Categories
Geen categorie

“Regelmaat is beter dan overdrijven.” Hoe breng ik mijn bedrijf in beeld met Social Media?

In de zomermaanden kreeg ik een mooie klus, want ik mocht voor een periode de social media kanalen van enkele bedrijven beheren. Gek genoeg de eerste keer, want al mijn eerdere projecten namens SociJel waren of Fotografie-projecten of Videografie-projecten. Een mooie ervaring. Tijdens de klus werd ik wederom geconfronteerd met problemen die zzp’ers, kleine en middelgrote bedrijven ervaren. Veel ondernemers die ik spreek zeggen geen tijd te hebben voor het maken en bijhouden van de social media kanalen. 

En daar zit een kern van waarheid in. Je bent ondernemer geworden in een vakgebied waarin je gespecialiseerd bent en wat je leuk vindt om te doen. Dan wil je je ook focussen op dat wat je leuk vindt om te doen, en niet uren kwijt zijn andere administratieve zaken, zoals financiën of, in dit geval, het bijhouden van social media. Toch zijn dit soort dingen nuttig om je bedrijf draaiende te houden en je bedrijf online in beeld te brengen.

Velen die ik heb gesproken staan daarom vaak voor een groot vraagstuk: Hoe breng ik mijn bedrijf in beeld met Social Media? Hoe vaak ga ik social media gebruiken, welke kanalen gebruik ik? Ga ik adverteren? Als resultaat zie ik vele klanten die een korte periode zeer actief zijn op hun social media kanalen en deze vervolgens een paar weken in de steek laten, of dat mensen een bericht voor een zeer periode zeer intensief adverteren en vervolgens teveel op de resultaten van de gepubliceerde advertentie leunen. Als resultaat volgt regelmatig de teleurstelling, met soms de perceptie dat het bijhouden van social media kanalen geen zin heeft, of dat groei via social media alleen plaatsvindt door het gebruik van betaalde advertenties. En Hoe ten onrechte, want er is zoveel mogelijk om je bedrijf goed op de kaart te zetten

Hoe breng ik mijn bedrijf in beeld met social media?

Dan rest nogmaals de vraag: Hoe breng ik mijn bedrijf in beeld met Social Media? Met deze vraag kwamen vele klanten naar mij toe. Zij hadden de Social Media-kanalen goed opgezet, hadden berichten gereed op de computer, en beschikten over genoeg beeldmateriaal zoals foto’s en video’s. Aan kennis en voorbereiding ontbreekt het bij de meesten niet. De uitvoering bleek echter, zoals eerder beschreven, het probleem. Te weinig berichten, te weinig afwisseling, en als resultaat te weinig interactie met de volgers. Het resultaat van tijdgebrek, inspiratie, en zin om zelf moeite te steken in social media. 

Met de klanten ben ik gaan brainstormen over ideeën over social media, en vooral over de uitvoering ervan en het plaatsen van berichten. Vervolgens heb ik iedere dag dat ik aanwezig was bij de bedrijven vooruit gepland: Iedere werkdag berichten maken, foto’s uitzoeken, quote’s gebruiken en berichten vooruitplannen, naar wens van de klant minstens drie Facebookberichten per week, en voor Twitter iets meer. Zo heeft de klant met behulp van SociJel ervoor gezorgd dat er binnen een paar dagen een Social Media planning voor een maand klaarligt, met meerdere berichten per week, op verschillende bedrijfsaccounts, en via verschillende kanalen. Ondertussen kon de klant zelf doorgaan met waar hij gespecialiseerd in is en wat hij leuk vindt.

De resultaten?

Een last minder voor de klant dus, en een mooie uitdaging voor ons! En als resultaast een mooie social media planning voor de klant. Maar wat zijn de resultaten? Op korte termijn zullen deze niet overweldigend zijn. Je kunt het eerder zien als een proces dat opgebouwd wordt om in een later stadium de vruchten te plukken. Dit zag ik met de geholpen bedrijven ook: het bereik van de eerste berichten viel tegen, maar naarmate de tijd vorderde, werden berichten steeds beter bekeken, volgden er meer interacties, en nam het aantal volgers van de pagina ook toe. En dat binnen een redelijk kort tijdsbestek van twee weken, en zonder advertenties. En voor dat bedrijf staat er vanaf nu nog een maand klaar aan social media berichten.

Uiteindelijk zal de meest effectieve social media strategie verschillen. Voor sommige bedrijven is het ene social media kanaal efficiënter dan het ander. Ook kunt u de overweging maken tussen meer audiovisuele berichten, of juist meer tekstuele berichten, of het wel of niet adverteren van berichten. Wat wel van belang is, is dat je je bedrijf regelmatig tot vaak op social media moet laten zien. En wees ook slim op welke momenten je je laat zien. Overdrijf niet met 6 berichten in één week als je voor de weken erna nog geen ideeën hebt voor social media. Denk aan een goede spreiding van je berichten, en houd je aan het ritme. En blijf doorzetten. Langzaam maar zeker zal je progressie boeken in je social media bereik.

En besef het volgende: Als je geen tijd, zin of ervaring hebt om Social Media berichten bij te werken, waarom zou je jezelf inspannen voor iets wat niet binnen jouw vakgebied ligt? Je kunt het gerust uitbesteden aan professionals!

Vragen over deze blog? Neem gerust Contact met ons op. Wij antwoorden altijd snel.
SociJel Marketing en Communicatie levert naast Social Media Marketing-diensten veel meer andere diensten.
Kijk ook eens naar onze Eerdere projecten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *