Categorieën
Geen categorie

De Week van SociJel: Eindelijk, de feestdagen zijn bijna voorbij!

Eindelijk, de feestdagen zijn bijna voorbij! Hebben wij dan zo’n hekel aan de feestdagen? Nee hoor, we houden ervan en wij zijn niet de enigen. Naast dat de feestdagen iedereen de gelegenheid bieden om bijeen te komen en te vieren, geven deze alle bedrijven de mogelijkheid om flink te verdienen aan de dagen.

Daarvoor moeten bedrijven wel aantrekkelijke acties organiseren en aantrekkelijke berichten maken, en daar zijn vooral grote bedrijven erg goed in. De Sinterklaas- en kerstcommercials worden op televisie tot in den treure afgespeeld en ook op online mediakanalen als Facebook, Twitter en Instagram vind je veel kerstcontent.

Logisch ook, want de feestmaanden zijn goudmijnen voor bedrijven: er moeten sinterklaas- en kerstcadeau’s gekocht worden, de vuurpijlen worden binnen geslagen en ook in Nederland wordt Black Friday steeds populairder. En dus vind je veel advertenties op de sociale mediakanalen.

Minder organische weergaven 

En dat is gelijk het ‘nadeel’ voor de kleinere bedrijven. Logischerwijze geeft Facebook de voorkeur voor betaalde advertenties en die worden dus vaker in de tijdlijn van mogelijke klanten weergeven. Als gevolg verdwijnen de niet-betaalde berichten naar de achtergrond en dus merken veel bedrijven een daling in de organische weergaven. Eigenlijk ‘dwingt’ Facebook de kleinere bedrijven dus tot óf heel erg creatieve content maken, of te betalen voor je content en het liefst een promotie ervan.

Nu het feestseizoen is afgelopen, de kerstpromoties zijn stopgezet en het nieuwe jaar bijna gaat beginnen, zullen de organische weergaven weer langzamerhand omhoog gaan. En dat geeft de kleine ondernemer hoop op een mooi en succesvol 2018!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *