Social Media Marketing en Adverteren Uitbesteden

Als jouw bedrijf niet iedere dag online zichtbaar is, loop je contact met ruim 13 miljoen Nederlandse Social Mediagebruikers mis.

Stop daarom genoeg tijd, energie en passie in je kanalen.

Lukt dat jou niet? Besteed dan je Social Media Marketing bij mij uit.

Waarom je social media voor je bedrijf moet hebben:

We besteden meer dan 12.5% van onze dag aan social media. Nederland telt meer dan 13 miljoen gebruikers. Wereldwijd meer dan 3 miljard. Jouw klanten zijn allemaal online. Jouw bedrijf hopelijk ook? Want dit is het nut van Social Media:

Als een online winkelcentrum

Het internet is als een online winkelcentrum. Als consument loop je dagelijks door een digitale straat van online bedrijven in de zoektocht naar het juiste product voor jezelf. Tegelijkertijd heb je zoveel vragen: Welk bedrijf verkoopt hetgeen wat ik zoek? En is dat betrouwbaar? Zijn mensen positief over het bedrijf en het product?

Jij kunt als bedrijf antwoord geven op al deze vragen. Social Media is de 24/7 marktplaats waar jij jouw bedrijf promoot, waar jij je producten aanbeveelt, en waar jij jouw potentiële klanten helpt aan het juiste product.

En dat lukt alleen als je aandacht aan je Social Media besteedt.

Relaties opbouwen met je klanten

Dit is het unieke van Social Media: Het sociale contact. We gebruiken social media niet alleen maar om te consumeren. We praten met vrienden, familie, kennissen en: Bedrijven.

Social Media is een platform waarop relaties opgebouwd én onderhouden worden. Waar vage kennissen vriendschappen opbouwen. En ja, dit geldt ook voor bedrijven. Met de juiste strategie maakt jouw bedrijf klanten, vrienden en fans van je potentiële doelgroep. Hoe sterker de relatie tussen jou en je klanten, hoe groter de kans is dat zij jouw producten en diensten aan anderen aanraden.

En dat lukt alleen als je aandacht aan je online doelgroep besteedt.

Goedkoop gericht promoten

Je gaat weinig goedkopere platformen vinden waarop je je eigen bedrijf goedkoper kunt promoten. Oké — misschien mond-tot-mond reclame. Punt is, je kunt je bedrijf goedkoop laten groeien op Social Media. Met slimme, gerichte posts kan je de aandacht van én je volgers én potentiële volgers winnen.

En soms moet je de bekendheid van je bedrijf een kleine boost geven met een Social Media Advertentie. En zelfs dan zijn de kosten van een Social Media advertentie veel lager dan bijvoorbeeld de kosten van een krant- of televisieadvertentie. En als je je Marketing- en Advertentiestrategie juist uitvoert, dan zijn je social media berichten en advertenties ook veel effectiever.

En dat lukt alleen als je aandacht aan je Social Media Marketingstrategie besteedt.

Jezelf onderscheiden

Last, but most important: Met een juiste Social Media Marketingstrategie bouw je een merk op waarmee je je bedrijf onderscheidt van je concurrenten. Met een juiste strategie kan jij hét verhaal van jouw bedrijf, jouw producten, jouw diensten en jouw klantenservice vertellen. Jouw online verhaal dat klanten trekt. Jouw online verhaal waarin jij vertelt wat jouw bedrijf zo speciaal maakt. En met een sterk Social media merk en verhaal, ben jij je concurrenten een stapje voor.

En dat lukt alleen als je aandacht aan je online verhaal besteedt.  

Waarom je je Social Media Marketing moet uitbesteden

Je snapt het nu waarschijnlijk wel: Social Media kan ontzettend nuttig zijn voor je bedrijf, maar alleen als je er genoeg aandacht aan besteedt. Dat weet jij als ondernemer ook wel. Maar jij weet vast ook hoe lastig het is om Social Media te combineren met de reguliere taken voor je bedrijf.

Dit zijn de redenen om je Social Media Marketing aan mij uit te besteden:

Geen tijd

Het opstellen en uitvoeren van een goede Social Media Marketingstrategie kost veel tijd en moeite. Het is voor een goede strategie belangrijk dat je consistent een paar uur per week besteedt aan het maken van content, het reageren op berichten van andere gebruikers, en het volgen van trends. Besteed je te weinig aandacht aan je social media, dan haal je weinig tot geen nieuwe mensen binnen, reageer je te langzaam op vragen van je potentiële klanten en loop je achter de feiten en concurrenten aan.  

Maar lukt het jou niet om meer dan een paar uur per week te blokken om aan de Social Mediastrategie voor je bedrijf te werken? Begrijpelijk, want je hebt andere dingen aan je hoofd. Maar als je je Social Media uitbesteedt, dan kan ik die paar uur last van jou wegnemen!

Geen kennis

Een goede Social Media Marketingstrategie is niet zomaar wat “plaatjes maken en uploaden.” Er zit kennis achter. Heel veel kennis. Je moet weten hoe jouw potentiële doelgroep zich gedraagt, hoe zij Online Media gebruiken, en op welke manieren je jouw doelgroep het beste kunt overtuigen.

En dat is complex. En achter het plaatsen van sociale mediaberichten zitten uren onderzoek én het opstellen van een strategisch plan.

Je moet dus wat weten over én Marketing, én Communicatie, én Psychologie, én Consumentengedrag. En je moet al deze aspecten bijeen kunnen brengen in een helder, goed uitvoerbaar plan. En als dat jou niet lukt, dan kan je gebruik maken van mijn kennis! Met een Bachelor en Master in Communicatie op zak weet ik alles over hoe je de consument het beste kunt bestuderen en overtuigen. En in mijn jaren als Marketer heb ik al veel Online strategieën opgesteld.  

Geen ervaring

Weet je wel wat af van Marketing, en kan je een Marketingplan maken? Leuk, maar dan ben je er nog niet. Je moet je plan ook kunnen uitvoeren. En als je niet weet hoe je voor de consument aantrekkelijke Social Media berichten moet schrijven, designen en editen, dan heb je weinig aan een online plan.

Ook hier kan ik je mee helpen. Ik heb daar de tijd en ervaring voor. Ik maak al geruime tijd content voor andere bedrijven, waaronder social media berichten, foto’s, websitepagina’s en blogs. In die tijd heb ik me verdiept in copywriting, Marketingpsychologie en SEO. Ik weet hoe je overtuigende berichten kunt maken. En Social Media is een passie waar ik mijn creativiteit kwijt kan.  

Geen geld

Het uitbesteden van je Marketing is ook een goede optie als je hulp nodig hebt met je Social Media, maar geen geld hebt om een Marketingmedewerker in dienst te nemen. Als je je Marketing aan iemand laat uitbesteden, betaal je enkel voor de geleverde diensten inclusief BTW. Dat valt veel goedkoper uit dan het in dienst nemen van een part-time of full-time Medewerker. Zeker als je incidenteel gebruik wilt maken van Marketing hulp.

En dit is waarom jij je strategie aan mij kunt uitbesteden

Dit kan ik voor je doen:

  1. Het opzetten en of aanpassen van je volledige Social Media Marketing-strategie
  2. Het maken van social media content
  3. Het maken van ondersteunende content voor je social media, zoals blogs en landingspagina’s.
  4. Het maken van Social Media Advertenties op Facebook, Instagram en Twitter
  5. Social Media Analyses maken
  6. Gesprekken starten met je volgers

Dit alles om je online merk en community te laten groeien.

Voordat we contact opnemen, nog even dit:

Waar wacht je op?

Ben je benieuwd geworden? Vraag dan nu een GRATIS 1-op-1 startsessie ter waarde van €100,- aan

Boek nu een GRATIS gesprek voor meer informatie