Social Media Uitbesteden

Als je zelf geen tijd hebt voor het maken van social media berichten, het bijhouden van advertenties en de interactie met je volgers, besteed dan je social media bij mij uit.

Met mijn kennis, ervaring en creativiteit help ik bedrijven en ondernemers hun merk en naamsbekendheid te vergroten.

De Voordelen van Social Media Uitbesteden:

Iedereen snapt het nut van Social Media berichten en Advertenties voor je bedrijf. Maar je moet wel veel tijd in je Social Media Strategie besteden wil je hem goed uitvoeren. . Dat weet jij als ondernemer ook wel. Maar jij weet vast ook hoe lastig het is om Social Media te combineren met de reguliere taken voor je bedrijf.

Dit zijn de redenen om je Social Media Marketing aan mij uit te besteden:

Geen tijd om je Social Media zelf te doen

Het opstellen en uitvoeren van een goede Social Media Marketingstrategie kost veel tijd en moeite. Het is voor een goede strategie belangrijk dat je consistent een paar uur per week besteedt aan het maken van content, het reageren op berichten van andere gebruikers, en het volgen van trends. Besteed je te weinig aandacht aan je social media, dan haal je weinig tot geen nieuwe mensen binnen, reageer je te langzaam op vragen van je potentiële klanten en loop je achter de feiten en concurrenten aan.  

Maar lukt het jou niet om meer dan een paar uur per week te blokken om aan de Social Mediastrategie voor je bedrijf te werken? Begrijpelijk, want je hebt andere dingen aan je hoofd. Maar als je je Social Media uitbesteedt, dan kan ik die paar uur last van jou wegnemen!

Geen Marketing kennis

Een goede Social Media Marketingstrategie is niet zomaar wat “plaatjes maken en uploaden.” Er zit kennis achter. Heel veel kennis. Je moet weten hoe jouw potentiële doelgroep zich gedraagt, hoe zij Online Media gebruiken, en op welke manieren je jouw doelgroep het beste kunt overtuigen.

En dat is complex. En achter het plaatsen van sociale mediaberichten zitten uren onderzoek én het opstellen van een strategisch plan.

Je moet dus wat weten over én Marketing, én Communicatie, én Psychologie, én Consumentengedrag. En je moet al deze aspecten bijeen kunnen brengen in een helder, goed uitvoerbaar plan. En als dat jou niet lukt, dan kan je gebruik maken van mijn kennis! Met een Bachelor en Master in Communicatie op zak weet ik alles over hoe je de consument het beste kunt bestuderen en overtuigen. En in mijn jaren als Marketer heb ik al veel Online strategieën opgesteld.  

Geen ervaring in de Online Marketing

Weet je wel wat af van Marketing, en kan je een Marketingplan maken? Leuk, maar dan ben je er nog niet. Je moet je plan ook kunnen uitvoeren. En als je niet weet hoe je voor de consument aantrekkelijke Social Media berichten moet schrijven, designen en editen, dan heb je weinig aan een online plan.

Ook hier kan ik je mee helpen. Ik heb daar de tijd en ervaring voor. Ik maak al geruime tijd content voor andere bedrijven, waaronder social media berichten, foto’s, websitepagina’s en blogs. In die tijd heb ik me verdiept in copywriting, Marketingpsychologie en SEO. Ik weet hoe je overtuigende berichten kunt maken. En Social Media is een passie waar ik mijn creativiteit kwijt kan.  

Geen geld voor een Marketer in loondienst

Het uitbesteden van je Marketing is ook een goede optie als je hulp nodig hebt met je Social Media, maar geen geld hebt om een Marketingmedewerker in dienst te nemen. Als je je Marketing aan iemand laat uitbesteden, betaal je enkel voor de geleverde diensten inclusief BTW. Dat valt veel goedkoper uit dan het in dienst nemen van een part-time of full-time Medewerker. Zeker als je incidenteel gebruik wilt maken van Marketing hulp.

En dit is waarom jij je strategie aan mij kunt uitbesteden

Dit kan ik voor je doen:

  1. Het opzetten en of aanpassen van je volledige Social Media Marketing-strategie
  2. Het maken van social media content
  3. Het maken van ondersteunende content voor je social media, zoals blogs en landingspagina’s.
  4. Het maken van Social Media Advertenties op Facebook, Instagram en Twitter
  5. Social Media Analyses maken
  6. Gesprekken starten met je volgers

Dit alles om je online merk en community te laten groeien.

Vaak gestelde vragen over het uitbesteden van Social Media Marketing:

Wat zijn de kosten?

Dat is afhankelijk van de tijd en de programma’s die nodig zijn voor een goede Social Media strategie. Hoe meer tijd er in de strategie wordt gestoken, hoe meer geld ik ervoor vraag.

Betaal ik voor de kosten per uur?

Ik probeer naar aanleiding van onze Gratis kennismakingssessie een pakket te maken. In dit pakket staan onder andere de kanalen die gerund worden, het aantal berichten per kanaal per week, het aantal adviessessies en welke programma’s ik gebruik voor de Social Media. Op basis hiervan stel ik een maandelijkse pakketprijs op. Inbegrepen bij die prijs zit één revisie per Social Media bericht. Als deze revisie in orde is, maar wil je vervolgens wéér wat aangepast hebben, dan breng ik een uurtarief van €50,- per uur aan aanpassingen in rekening

Welke Social Media kanalen kan ik aan jou uitbesteden?

Ik kan jouw Facebook-, Twitter-, Instagram-, LinkedIn en TikTok-kanalen van je overnemen.

Moet ik Social Media-berichten maken of maak jij die voor mij?

Dat is afhankelijk van jouw wensen. In principe kan ik veel voor je doen, zoals het schrijven social media berichten, het maken van social media designs en het maken van foto’s en video’s voor social media. Je kunt echter ook je eigen teksten, foto’s en video’s aanleveren. Die bewerk ik dan voor je.

Ik wil dat jij mijn Social Media overneemt, maar ik wil ook meer weten over Social Media, zodat ik dat later zelf weer kan.

Dat is mogelijk! Ik kan je alles over Social Media Marketing bijbrengen tijdens de online 1-op-1 adviessessies.

Kan je ook blogs en websitepagina’s voor mij schrijven

Ja, dat kan. Maar dit staat wel los van het Social Media pakket. Meer informatie over blogs en website SEO vind je hier

Hoeveel kost het opzetten van een Social Media Advertentie?

Uiteraard betaal jij de kosten voor je advertentie op Facebook, Instagram, Twitter of TikTok. Daarbovenop komt een uurbedrag van €50,- voor het opzetten en aanpassen van advertenties.

Kan je iets viraal laten gaan?

Nee. Zo werkt Social media helaas niet. Ik doe mijn uiterste best om jouw bedrijf goed te laten groeien, maar soms kost dat meer tijd, meer onderzoek en meer testen, leren, aanpassen

Interesse in de mogelijkheden van Social Media Uitbesteden?

Wil je jouw social media uitbesteden en wil je weten wat ik precies voor je kan doen? Vul het onderstaande contactformulier in voor een Gratis Online Kennismakingssessie.