Blijf dingen creëren. Dat is goed voor je.

Blijf dingen maken. Laat je niet van de wijs brengen. Want er zit talent in je.

Je vindt het leuk om dingen te maken

Het allerbelangrijkste: Je vindt het leuk om dingen te maken. Laat je niet van de wijs brengen door wat anderen vinden. Geef je onzekerheid geen kans. Dingen creëren is je passie. En dat is het allerbelangrijkste. Alles wat volgt, dat zien we later wel.

Je bent er goed in

Ontplooi je talent. Iedereen is ergens goed in. Wees er trots op, en doe vooral waar je goed in bent. En laat anderen zien hoe goed je bent.

Je wordt er beter in dingen creëren

Oefening baart kunst. Als je een skill nog niet onder de knie hebt, dan is dit het moment om het onder te knie te krijgen. Hoe meer dingen je maakt, hoe beter je wordt.

Je maakt het je eigen

Of het nou een taart, een boek, een schilderij of een liedje is. Het is van jou. Jouw product. Je hebt iets helemaal zelf gemaakt.

Je helpt jezelf

Je leert door te creëren én je bouwt een portfolio op. Je helpt jezelf er dus mee. Je kunt jouw product gebruiken als referentie voor anderen of voor jezelf. Gebruik je eerder gemaakte producten om te leren van de dingen die je goed en fout hebt gedaan. En gebruik ze als inspiratie voor het maken van nieuwe dingen.

Je helpt anderen

En met de dingen die jij gemaakt hebt, help jij weer anderen: Je vermaakt ze, leert ze iets aan, of inspireert ze om ook dingen te gaan maken.

Houd altijd in je achterhoofd dat het belangrijk is om dingen te blijven maken. Daar word je alleen maar beter van.