8 Manieren waarop je je Marketing Content kunt Recyclen en Repurposen

Natuurlijk is nieuwe content maken belangrijk. Maar Content Marketing is meer dan dat: Het betekent hetzelfde zeggen op zoveel mogelijk manieren. Het is zonde om content te maken om het dan maar één keer in te zetten. Daarom moet je je Marketing content recyclen en repurposen, en dat kan je op deze manieren doen:

Wat betekent het recyclen en repurposen van Marketing content?

Content recyclen (of repurposen) betekent het opnieuw inzetten van berichten die je al eerder hebt gepubliceerd. Je gebruikt oude blogs of social media posts. Vervolgens geef je die een frisse update (denk aan het aanpassen of toevoegen van informatie). En daarna publiceer je je oude post in een nieuw formaat.

Lees hier meer over het Recyclen en Repurposen van Marketing Content

Zo recycle je jouw Marketing content:

Jij weet vast wel wat de voordelen van Marketing content recyclen en repurposen zijn. Maar wist je dat je dit op enorm veel manieren kunt doen? Ik geef je acht uitgebreide voorbeelden!

1) Maak een blog van je Social Media post

Soms kan je in een Social Media bericht zoveel informatie kwijt, dat je er beter een blog van kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan Social Media berichten met veel informatie over je product. Hoe handig zou het zijn als jouw volgers die informatie uitgebreider op jouw website kunnen vinden?

Het voordeel van een blogpost is dat Google jouw post zal meenemen in haar zoekmachine. Dat betekent dus dat mensen jouw Social Media bericht, omgevormd tot blogbericht op Google kunnen vinden. En terwijl een bericht op Social Media al vrij snel naar de achtergrond verdwijnt, kan jouw blogbericht lange tijd hoog in Google blijven staan.

Mijn Voorbeeld:

Ik heb een Engelstalig Twitteraccount waarop ik regelmatig Marketingideeën deel. Maar soms vind ik een idee zó goed, dat mijn Tweet omtover tot een blogbericht. Die Tweet vul ik dan aan met extra informatie, verwijzingen naar andere websites, meer voorbeelden, en afbeeldingen.

Manieren waarop je jouw social media kunt recyclen tot een blogbericht: Gebruik een losse feature van je bericht en maak er een blogbericht in.

2) Gebruik gedeeltes van je blog of webpagina voor een Social media Bericht

Tegelijkertijd kan je informatie van je blog of webpagina omtoveren tot een Social Media bericht. Pak bijvoorbeeld een van je productpagina’s. Haal de belangrijkste functies van je product uit die pagina en maak er een social media bericht over. je hoeft niet nieuwe content te bedenken als je die al op je website hebt staan.

Mijn voorbeeld:

Ik heb zoveel websitepagina’s en -blogs geschreven, dat ik inmiddels ongelimiteerd inspiratie kan putten uit deze pagina’s voor mijn Social Media berichten

3) Maak tikToks of Reels van je lange video

Laat een lange video die je hebt opgenomen nooit ongebruikt. Doe er zoveel mogelijk mee. In een lange video zitten genoeg fragmenten die je als post zelf kan gebruiken. Haal deze fragmenten uit je video, maak er een TikTok van, en zo heb je een nieuwe post op zichzelf. Uit die post kan je vervolgens weer veel weergaven en interactie halen.

4) Verander je video’s tot podcasts

Heb je een video opgenomen waarin je veel praat? Converteer je video dan naar mp3 en publiceer deze als podcast! Als je bijvoorbeeld een product uitlegt in je video, of iemand anders interviewt, dan is geluid vaak genoeg voor de luisteraar om te begrijpen waar je het over hebt.

5) Visualiseer je tekst

Een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden. Verander daarom eens je Social Media tekst naar een afbeelding of design.

6) Transcribeer audiovisuale content en zet ze om in blogs

Niet iedereen kan of wil een video kijken of een podcast luisteren. Daarom is het altijd handig om je video of podcast te transcriberen. Je kunt vervolgens je transcript (of een gedeelte ervan) als blog gebruiken.

7) Steek je oude content in een nieuw jasje

Verwaarloos je oude content nooit! Je kunt je oude Social Media berichten en blogs hergebruiken. Na een aantal maanden is iedereen vergeten welk bericht je op welke dag hebt geplaatst. Je kunt oude berichten gerust opfrissen en opnieuw plaatsen.

8) Pas je bericht altijd aan op het juiste formaat. Iets plaatsen op Twitter is geheel anders dan iets plaatsen op Instagram.

Als je een bericht voor een Social Media kanaal maakt, betekent het niet meteen dat jouw bericht geschikt is voor alle kanalen. Op Twitter moet je het vooral hebben van korte, duidelijke tekst, op Instagram is een afbeelding juist weer belangrijker. En op LinkedIn kan jouw bericht wat professioneler zijn.

En er zijn nog tientallen andere manieren waarop je je content kan recyclen of repurposen. Wees vooral creatief! Heb je hulp nodig met contentideeën of wil je dat ik content voor je maak? Neem dan contact met mij op!