Zo groei je eenvoudig jouw onderneming met Instagram Reels

In 2020 lanceerde Instagram videoplatform Reels, als reactie op het populaire TikTok. Inmiddels is Instagram Reels razend populair én een must-have voor bedrijven en ondernemers. Maar wat is Instagram Reels, wat is het nut ervan en hoe zet je het effectief in voor jouw onderneming? Dat vertel ik je in dit artikel!

Wat is Instagram Reels

Instagram Reels is een functionaliteit binnen de Instagram-app. Reels werd in 2020 gelanceerd om te concurreren met het bekende videoplatform TikTok. Met Instagram Reels neem je korte video’s met je telefoon op (van 15 tot 60 seconden. Je kunt deze video’s vervolgens bewerken, door er tekst en muziek aan toe te voegen.

Waarom Instagram Reels voor je bedrijf?

Het algoritme van Instagram Reels is anders dan die van platforms als Facebook en Instagram zelf. Daarom is Reels een must-do voor je bedrijf!

Op normale social media apps zie je alleen berichten van mensen en bedrijven die je volgt. Als bedrijf is het lastig om op de tijdlijn van niet-volgers te komen. Je moet dan een betaalde advertentie plaatsen, of hopen op veel interactie met je huidige volgers.  

Het bereiken van nieuwe mensen is minder lastig op Instagram Reels. Reels laat namelijk willekeurige video’s aan je zien op basis van onderwerpen die jij leuk vindt. Je krijgt dus ook Reels in je tijdlijn van mensen die jij niet volgt.  

Een video die jij plaatst op Reels kan zomaar in de feed van tienduizenden Nederlanders verschijnen. En daar heb je geen geld of hashtags voor nodig!

Wat kan je doen met Instagram Reels?

Met de Reels-functie kan je korte videofragmenten voor je bedrijf maken en bewerken. Je kunt bijvoorbeeld leuke video-effecten en geluidseffecten toevoegen aan je filmpje, én je kunt er een muziekfragment onder zetten.

Als eerste neem je je video op. Je hebt per fragment 15, 30 of 60 seconden de tijd om je video op te nemen. Je kunt ook meerdere fragmenten aan elkaar plakken. Klaar om te filmen? Druk op de rode opnameknop!

Als je video is opgenomen, dan kan je deze bewerken. Zet er een hip muzieknummer op en voeg er leuke effecten aan toe. Zorg er natuurlijk ook voor dat de videofragmenten naadloos op elkaar aansluiten. Je kunt achteraf ook nog een voice-over inspreken in je video.

Als je video klaar is om te publiceren, dan schrijf je een leuk tekstje bij je video en voeg je een paar relevante hashtags toe aan je video. Hashtags zijn niet noodzakelijk, maar kunnen andere mensen wel helpen om video’s over een specifiek onderwerp te vinden.

Content ideeën om je bedrijf te promoten op Instagram Reels

Dit kan je allemaal doen voor leuke bedrijfsvideo’s op Instagram Reels:

En nog veel meer!

Nog een paar tips voordat je video’s gaat maken:

Wil je meer weten over hoe je Reels kunt maken voor je bedrijf? Ik geef 1-op-1 adviessessies en brainstormsessies aan ondernemers over Social Media.