Instagram gaat YouTube achterna. Hoe kunt u dit als bedrijf gebruiken?

Social media pagina’s en kanalen kopiëren alles van elkaar en dus kijkt niemand meer op van de nieuwe stap van Instagram. Het populaire social mediakanaal gaat zich steeds met Instagram TV steeds meer op audiovisuele content richten. Wat betekent dit voor uw marketing-doeleinden?

Instagram TV marketing

De veranderingen

Ook al is Instagram al immens populair, probeert het een grotere jonge doelgroep te bereiken. Daarom heeft het Instagram Television geïntroduceerd.  Gebruikers kunnen lange video’s tot wel 10 minuten plaatsen, terwijl het aantal video’s en de lengte van de video’s voorheen vrij beperkt waren.

Daarmee lijkt Instagram een een nieuwe koers te varen: waar het eerst vooral focuste op foto’s lijken video’s ook steeds belangrijker te worden voor Instagram.

Instagram vs. YouTube

Hiermee gaat Instagram de strijd aan met YouTube, het populaire videomerk van Google. Uiteindelijk wil Instagram functies aan gaan bieden die YouTube ook heeft, om zo ook de YouTube gebruikers naar het social media kanaal te lokken.

Of het Instagram ook gaat lukken is maar de vraag. Wel heerst er bij sommige YouTube producers onvrede over het beleid van YouTube. Als Facebook, de eigenaar van Instagram, hierop in kan spelen, kan het een grote slag slaan.

Instagram TV en marketing

Met de introductie van Instagram TV is er weer een social media kanaal bijgekomen dat het gebruik van video’s ondersteunt. Zoals eerder aangegeven, is het afwachten of Instagram TV een succes wordt. Wel betekent dit een nieuwe mogelijkheid om video’s voor uw bedrijf te publiceren.

Naast Facebook en YouTube komt er dus een grote speler bij in de online videowereld. Uiteindelijk krijgt u ook de mogelijkheid om videoadvertenties te plaatsen op Instagram. En mocht het Instagram TV-experiment van Facebook slagen, dan heeft u straks een nieuwe, jonge doelgroep waaraan u uw bedrijf via video kunt tonen. Houd de ontwikkelingen dus goed in de gaten!

Foto en video

Het gebruik van foto’s en video’s in social media berichten is belangrijk. Gemiddeld trekken foto- en videoberichten op social media meer weergaven en interacties dan teksten. Daarnaast kunnen foto’s en video’s klanten een beter beeld geven over het bedrijf en de producten of diensten van het bedrijf.

Heeft u al een bedrijfsvideo in gedachte? Deze kunt u maken met SociJel! Of heeft u vragen over social media? Kijk dan eens naar de opties voor Social Media Marketing of stuur een mailtje naar contact@socijel.com!