Met deze 7 Marketing tips lok je gasten terug naar de Horeca!  

Eindelijk! Het Coronavirus is op haar retour en restaurants, cafés en kroegen mogen langzaam weer open. Als ondernemer begrijp ik dat het voor jullie ondernemers wat lastiger is om op volle toeren te draaien. Dus hier een aantal gratis Marketing tips om jouw gasten terug naar de Horeca te lokken!


Werk de website en social media van je restaurant, café of kroeg bij

Wat kunnen gasten bij jou eten en drinken? Weten zij dat nog? Op welke locatie zat jouw kroeg ook alweer? Allemaal dingen die misschien wat zijn weggezakt. En natuurlijk wil jij je gasten juist weer naar de goede deur leiden.

Daarom is het belangrijk om jouw eet- of drinkgelegenheid online goed zichtbaar te maken. Dat betekent dat je jouw websites en Social Media regelmatig up-to-date moet houden. Laat bijvoorbeeld iedere week een van je gerechten zien op Facebook en Instagram. Laat in een bericht weten dat je je gasten gemist hebt, waar je zit en welke maatregelen je in verband met Corona hanteert.

Maar kom vooral weer in contact met je gasten. Stuur ze eens een persoonlijk berichtje of reageer op de opmerkingen die zij bij jouw social media bericht geplaatst hebben. Maak ze maar flink enthousiast tot je weer open kan!

Vergeet je trouwens niet je menu te updaten?

Zet je eten ‘in the picture’

We likkebaarden allemaal van een sappige hamburger, en we krijgen spontaan dorst van het zien van een frisse cocktail. Maak je volgers daarom maar flink enthousiast met wat je in huis hebt!

Bereid bijvoorbeeld op een vrije zondag een aantal van je gerechten voor en maak er vervolgens foto’s van (of laat er foto’s van maken). Deze kan je vervolgens in de weken erna gebruiken voor je website en social media.

Probeer eens een online advertentie.

Je kent dat gevoel wel toch? Dat je een advertentie op Facebook langs ziet komen en denkt “Hmm, laat ik eens kijken wat dit bedrijf te bieden heeft.” Nou, dat zullen veel mensen ook hebben als ze een advertentie van jouw restaurant of café voorbij zien komen!

Je kunt op Facebook vrij goedkope advertenties plaatsen. Zet bijvoorbeeld je Nacho-schotel in de spotlight voor €10,- voor 5 dagen. Zo’n advertentie kan binnen een korte tijd al duizenden mensen binnen jouw omgeving bereiken. En als je de advertentie aan de juiste doelgroep laat zien (aan mensen die houden van eten en drinken), dan zullen ze jouw horeca-gelegenheid vast wel even onthouden…

Geef je klanten een welkomstdrankje of -hapje

Lekker eten en drinken. Gezellige ambiance. Goede service. We hoeven je niet te vertellen wat het belangrijkste is voor je gast. Dus leg je gasten goed in de watten wanneer je weer open gaat.

Geef ze bijvoorbeeld een gratis welkomsthapje of drankje. Zo voelen je gasten zich gewaardeerd en zijn ze bereid om iets langer op het terras te blijven zitten, misschien een drankje extra te kopen, en misschien binnen een week weer terug te komen.

Verleid je klanten om terug te komen!

Natuurlijk wil je je gasten best wel eens voor een tweede, derde, vierde en vijfde keer terugzien! Dus wat dacht je van je klanten nog eens extra te verleiden met iets extra’s. Wat dacht je van een strippenkaart, waarmee ze na 3 keer 20% korting bij hun vierde bezoek krijgen?

Denk lokaal….

Veel van jouw gasten gaan spontaan naar een restaurant. Vaak moeten zij ter plekke kiezen naar welk restaurant ze gaan. En dan moeten zij kiezen.

Stel jij gaat winkelen in Rotterdam. Je besluit samen met je vrienden een restaurant op te zoeken, maar bent niet bekend met de stad. Je wilt Vietnamees eten.

Je pakt je telefoon erbij en opent google. Je zoekt ‘Vietnamees eten Rotterdam.’ Google laat je een paar restaurants op de kaart zien. En in de zoekmachine staan bovenaan drie goede suggesties.

Dat zijn dus de restaurants die veel moeite hebben gestoken in hun website. Daarnaast hebben een aantal restaurants geld gestoken in advertenties. Omdat deze restaurants hoog staan in Google, zijn mensen geneigd om naar die locatie te gaan. Ze stippelen een route uit op Google Maps.

Keuzes worden dus vaak heel spontaan en lokaal gemaakt. Houd daar dus rekening mee. Veel mensen weten fysiek de weg naar een restaurant niet te vinden, dus zoeken ze de horecagelegenheid online op. En daar kan jij dus goed van profiteren.

Maar denk ook aan de toeristen

Nu de grenzen weer open gaan laait het toerisme ook weer op. Natuurlijk wil je de toeristen ook graag in je zaak hebben. Maar hoe krijg je toeristen naar je restaurant of café? Dat leg ik in een andere blog uitgebreider uit. Maar dit zijn de belangrijkste tips:

Zelf niet de tijd, ervaring en middelen voor je Marketing?

Ik kan je helpen om jouw restaurant, café of kroeg Online beter op de kaart te zetten. Ik ben ervaren met Social Media, Google en Online Adverteren en ik kan ook foto’s van je locatie, eten en drinken maken. Kijk gerust verder op mijn website of boek nu een gratis 1-op-1 sessie van 60 minuten om verder kennis te maken.

Zien we elkaar snel op Zoom? Stuur me een mailtje!