2 jaar SociJel: Leren en experimenteren

Hoera, we zijn alweer twee jaar! Time flies when you’re having fun. Op moment van schrijven zijn we alweer bezig aan de tweede dag van ons derde jaar. Hoe verliep jaar twee voor ons? Een terugblik op ons leerzame jaar:

Pauze

Het eerste half jaar namen we meteen ‘gedwongen’ een pauze. De werkzaamheden werden stilgelegd en de studie zette zich voort in Canada. Naast dat het in Calgary een enorm gezellige tijd was, hebben we ook nieuwe inzichten gedeeld en gekregen over de hedendaagse online communicatie en media.

Uit de bestudeerde thema’s bleek hoe belangrijk het is om de ontwikkelingen van online media, zoals websites en social media, te volgen. Het visuele aspect van mediaproducten, zoals het gebruik van foto’s, video’s en interactieve elementen in websites en social media, wordt steeds belangrijker.

Bezoekers van deze tijd lezen een tekst immers anders dan bezoekers circa tien jaar terug deden. Het doorgrondige en analyserende lezen heeft plaats gemaakt voor het vluchtige en scannende lezen. Mensen beoordelen een tekst steeds vaker op visuele aspecten dan op de inhoud. Het schrijven van een blog is bijvoorbeeld interessant om mensen te trekken, maar consumenten moeten wel geïnteresseerd blijven door een combinatie van inhoud en design.

Coderen kun je leren

Een goed visuele opgebouwde website wordt daarom steeds belangrijker, dus gingen wij snel aan de slag met onze eigen website. Door te experimenteren met PHP, HTML en CSS-code proberen wij onze website steeds een beetje beter en mooier te krijgen. Kijk eens naar het verschil tussen onze website in 2018 en onze website nu:

De websitedesign is iets lichter gemaakt, er is meer aandacht getrokken door het gebruik van iets meer kleur en er is een ‘Lees meer’-button toegevoegd. Doordat de tekst kleiner is gemaakt de menubalk is opgeschoven naar links, staat de tekst niet meer centraal, maar is er een betere wisselwerking tussen afbeelding, design en tekst. Een beter geheel dus!

Is onze website dan ‘af’? Nee, die is nooit af. We houden nauwlettend de online trends in de gaten en passen onze website daar op aan. Wellicht hebben we over een paar maanden weer een aangepast design!

Back to business

Goed, nu aan het werk! We hebben weer enorm veel toffe opdrachten gekregen en voltooid. Zo hebben wij begin januari evenementfoto’s gemaakt voor een opdrachtgever en waren we in februari en juni weer actief voor Stichting Jarige Job!  Voor Jarige Job hebben we weer twee toffe aftermovies gemaakt en een aantal evenementenfoto’s die Jarige Job weer kan gebruiken voor de volgende evenementen.

Ook zijn we begin februari begonnen aan een tof en langlopend project met Fitclub24 Capelle! Wij mochten voor Fitclub24 Capelle de social media en website onder handen nemen. Daar kwam in mei nog Bodytec Claudia bij, een nieuwe sportschool en een nieuw merk die we in de regionale markt mochten brengen! Daarover later ongetwijfeld meer, want hier veel over te vertellen!

Op naar een mooi nieuw jaar!

Het was een leuk en leerzaam jaar, met toffe projecten en experimenten. Wij hebben enorm veel zin in het derde jaar SociJel! Doe jij met ons mee?