Vijf redenen waarom fotografie en videografie tijdens evenementen zorgen voor meer publiciteit.

Afgelopen woensdag was SociJel voor Korfbalvereniging KCC op de KorfbalWinterFun, een evenement in het nieuwe jaar dat gericht is om basisschoolkinderen in beweging te krijgen en om publiciteit en leden te werven. Een topevenement waar wij veel blije gezichten gezien hebben. Tijdens de KorfbalWinterFun hebben enkelen voor de fotografie gezorgd, en wij maakten videobeelden van het evenement. Een mooi resultaat. Naast dat foto’s en video’s op evenementen de deelnemers leuke herinneringen geven, zijn deze ook erg voordelig voor de organisatie zelf. Hier volgen vijf redenen waarom men fotografie en videografie tijdens evenementen moet overwegen

26167486_378521879219910_5440504393248352640_n.jpg

1. Foto’s en video’s zorgen voor iets ‘tastbaars’

Foto’s en video’s zorgen voor een mooie herinnering van het evenement, zowel voor de deelnemers, als vrijwilligers, als organisator. Bekijk het eens vanuit eigen perspectief. Als jij naar een festival gaat, of een concert gaat. Laat jij dan je telefoon in je zak zitten of maak je toch een paar foto’s of video’s? In een foto en een video kan al veel van het evenement vastgelegd worden. Niet allen wat het evenement inhield, maar ook de emotie en gezelligheid daarachter.

2. De gemaakte foto’s en video’s kunnen gebruikt worden door de organisatie 

Tijdens of na het evenement kan de organisatie de gemaakte foto’s en video’s gebruiken voor haar eigen publiciteit. Wat wij in het geval van de KorfbalWinterFun gedaan hebben, is tijdens het evenement een aantal video’s publiceren om de dag erna de ‘aftermovie’ van het evenement online te zetten. Als resultaat heeft de Facebookpagina veel likes en weergaven ontvangen, waardoor niet alleen de leden en volgers de video bekeken hebben, maar ook mensen daarbuiten. De gepubliceerde video’s zorgen ervoor dat deze mensen ook de video zien, en waarschijnlijk als gevolg de Facebookpagina bekijken, en uiteindelijk misschien de site bekijken of zelfs een bezoekje brengen aan de organisatie. Houd dus rekening met het feit dat een simpele foto of video al voor veel resultaat kan zorgen.

3. De gemaakte foto’s en video’s kunnen worden opgemerkt en/of gebruikt door anderen.

De sociale mens moét aan anderen laten weten dat hij of zij ergens heen gaat of heen is gegaan. Berichten, foto’s en video’s rondom het evenement zorgen dus automatisch voor veel interactie met degenen die gaan naar het evenement. Denk alleen al bijvoorbeeld aan wanneer een organisatie een evenement aanmaakt op Facebook. Mensen laten via Facebook weten dat ze gaan of dat ze geïnteresseerd zijn in dat evenement. Daarnaast, wanneer er foto’s en video’s tijdens evenementen gemaakt zijn, zullen er ongetwijfeld personen opstaan die door anderen opgemerkt worden. Zij worden vervolgens getagd in een reactie en zullen het de foto of video waarschijnlijk ook liken of reageren. Allemaal meer weergaven en publiciteit voor de organisatie. Een win-win situatie dus.

Denk ook aan het feit dat veel mensen foto’s en video’s kopiëren en gebruiken op hun eigen social media pagina’s, wat ook een positief effect kan hebben op de publiciteit van het evenement en de organisatie.

4. Foto’s en video’s kunnen gebruikt worden voor het promoten van volgende evenementen 

Dit statement spreekt voor zich. Doordat er foto’s en video’s zijn gemaakt tijdens de KorfbalWinterFun, kan KCC deze gebruiken voor de promotie van de volgende KorfbalWinterFun, en ook voor andere activiteiten die de vereniging voor de jeugd organiseert. Daarmee kan de organisatie aantonen dat het vorige georganiseerde evenement succesvol was en dat bied garanties voor wederom een leuk evenement.

5. Ook offline wordt er gepraat over het evenement 

Denk erom dat foto’s en video’s niet alleen online gedeeld worden. Wanneer mensen met elkaar praten kan ook zomaar het georganiseerde evenement als gespreksonderwerp gebruikt worden. Deelnemers aan het evenement kunnen bijvoorbeeld vertellen hoe gezellig ze het hebben gehad en om een beeld te geven van die gezelligheid en van  hun deelname tijdens het evenement, kunnen zij de foto’s en video’s gebruiken. Wellicht enthousiasmeren juist zij hun contacten om de volgende keer ook te komen. Het promoten van evenementen betekent dus niet alleen het gebruik van social media, persoonlijk contact is ook erg belangrijk.

Alle bovengenoemde redenen dragen dus bij aan een succesvolle publiciteit van het evenement en de organisatie. Denk dus zeker aan hoe je jouw georganiseerde evenement wilt tonen aan het publiek en zorg er zeker voor dat er een of meerdere foto’s van het evenement zijn gemaakt. Uiteraard kunt u ook ons inhuren voor het maken van foto’s en video’s