Voor als het weer kan: Horeca-Marketing na Corona.  

Horeca-ondernemer? Je zult gillend gek worden van de Coronacrisis. Ik ook trouwens. Ik mis  de etentjes en biertjes. Hopelijk mogen jullie snel weer open. Voor dat het zover is, heb ik voor jullie alvast wat Marketing-tips. Die kunnen jullie vast gebruiken als de deuren weer open gaan!


Werk de website en social media van je restaurant, café of kroeg bi

Wat kunnen gasten bij jou eten en drinken? Weten zij dat nog? Op welke locatie zat jouw kroeg ook alweer? Allemaal dingen die misschien wat zijn weggezakt. En natuurlijk wil jij je gasten juist weer naar de goede deur leiden.

Daarom is het belangrijk om jouw eet- of drinkgelegenheid online goed zichtbaar te maken. Dat betekent dat je jouw websites en Social Media regelmatig up-to-date moet houden. Laat bijvoorbeeld iedere week een van je gerechten zien op Facebook en Instagram. Laat in een bericht weten dat je je gasten gemist hebt, waar je zit en welke maatregelen je in verband met Corona hanteert.

Maar kom vooral weer in contact met je gasten. Stuur ze eens een persoonlijk berichtje of reageer op de opmerkingen die zij bij jouw social media bericht geplaatst hebben. Maak ze maar flink enthousiast tot je weer open kan!

Vergeet je trouwens niet je menu te updaten?

Zet je eten ‘in the picture’

We gaan allemaal likkebaarden van een sappige hamburger, en we krijgen spontaan dorst van het zien van een frisse cocktail. Maak je volgers daarom maar flink enthousiast met wat je in huis hebt!

Bereid bijvoorbeeld op een vrije zondag een aantal van je gerechten voor en maak er vervolgens foto’s van (of laat er foto’s van maken). Deze kan je vervolgens in de weken erna gebruiken voor je website en social media.

Probeer eens een online advertentie.

Je kent dat gevoel wel toch? Dat je een advertentie op Facebook langs ziet komen en denkt “Hmm, laat ik eens kijken wat dit bedrijf te bieden heeft.” Nou, dat zullen veel mensen ook hebben als ze een advertentie van jouw restaurant of café voorbij zien komen!

Je kunt op Facebook vrij goedkope advertenties plaatsen. Zet bijvoorbeeld je Nacho-schotel in de spotlight voor €10,- voor 5 dagen. Zo’n advertentie kan binnen een korte tijd al duizenden mensen binnen jouw omgeving bereiken. En als je de advertentie aan de juiste doelgroep laat zien (aan mensen die houden van eten en drinken), dan zullen ze jouw horeca-gelegenheid vast wel even onthouden…

Geef je klanten een welkomstdrankje of -hapje

Lekker eten en drinken. Gezellige ambiance. Goede service. We hoeven je niet te vertellen wat het belangrijkste is voor je gast. Dus leg je gasten goed in de watten wanneer je weer open gaat.

Geef ze bijvoorbeeld een gratis welkomsthapje of drankje. Zo voelen je gasten zich gewaardeerd en zijn ze bereid om iets langer op het terras te blijven zitten, misschien een drankje extra te kopen, en misschien binnen een week weer terug te komen.

Verleid je klanten om terug te komen!

Natuurlijk wil je je gasten best wel eens voor een tweede, derde, vierde en vijfde keer terugzien! Dus wat dacht je van je klanten nog eens extra te verleiden met iets extra’s. Wat dacht je van een strippenkaart, waarmee ze na 3 keer 20% korting bij hun vierde bezoek krijgen?

Nog even dit…

Hey! psst. Ik weet dat het een enorm lastige periode voor jullie is geweest. Misschien weet je na dit artikel nog steeds niet wat je met de marketing voor je horeca aanmoet.

Daarom heb ik voor jullie een gratis 1-op-1 sessie van 60 minuten. Ja. Echt gratis. Want ik wil graag zoveel mogelijk horeca-ondernemers helpen. Tijdens de sessie kan ik je helpen met de problemen die je ervaart bij de Marketing voor je bedrijf of restaurant. Ook kan ik met je brainstormen over berichten die je namens je onderneming kunt plaatsen.

Zien we elkaar snel op Zoom? Stuur me een mailtje!