Waarom je absoluut Marketing content moet recyclen en repurposen

Een goede Content Marketer maakt niet alleen content, maar gebruikt ook bestaande content om die opnieuw in te zetten. Het maken van content kost heel veel tijd. En we hebben niet allemaal evenveel tijd voor Content Marketing. En dat is waarom je jouw Marketing Content moet recyclen en repurposen!

Redenen waarom het Repurposen van content belangrijk is:

Met gerecyclede content kan je je doelgroep beter bereiken

Niet iedereen gebruikt dezelfde Social Mediakanalen en niet iedereen zit even lang op Social Media. Sommigen zitten vooral op Facebook, terwijl anderen juist liever op Twitter zitten. En sommigen vinden het fijner om ’s ochtends op social media te zitten, anderen gebruiken het ’s avonds laat.

Daarom is het handig om zelf op zoveel mogelijk relevante platforms actief te zijn. Dat betekent dus niet dat je op alle Social Media kanalen actief moet zijn. Maar pak eens een Facebook post, steek hem in een ander jasje, en plaats je bericht vervolgens op Twitter, Instagram of, nog beter, op je website. Wellicht zitten op die kanalen potentiële klanten die geen Facebook gebruiken.

Je maakt bestaande content toegankelijker voor iedereen

Omdat niet iedereen kan lezen, horen of zien is het slim om je content zo toegankelijk mogelijk te maken. Door dit te doen, geef je een grote groep mensen de kans om met je content in aanraking te komen. Denk bijvoorbeeld aan analfabeten, slechtzienden en slechthorenden.

Het toegankelijker maken van je content betekent niet dat iedere video ondertiteling, gebarentolk en makkelijke taal nodig heeft. Maar hier kan je bijvoorbeeld wel aan denken:

Je kunt een ander doel aan je content geven:

De kunst van Content Marketing is één boodschap op zoveel mogelijk manieren brengen. Maar we kunnen niet bij ieder Social Media bericht precies hetzelfde zeggen. Dat voelt aan als spam. Daarom kan je voor jezelf content buckets maken: Verdeel je boodschap over categorieën – Maak verschillende berichten. Ieder bericht moet een ander doel dienen. Hier zijn een aantal doelen.

  1. Informeren: Laat je volgers weten wat jouw product doet. Product X helpt je bij Y en Z
  2. Entertainen: Grappige video of leuke quote over Product X
  3. Aanzetten tot actie: Koop nu Product X op website Y voor Z korting.
  4. Relaties ontwikkelen: We willen graag weten wat jij vindt van product X! Laat het weten = in de reacties!

En er zijn nog talloze andere manieren om een ander doel aan je content te geven. Maak bijvoorbeeld eens een Q&A post: Laat je volgers vragen stellen, en gebruik vervolgens hun vragen weer voor andere Social Media posts.

Repurposen bespaart je onderzoek

Het meest tijdrovende van content maken is het onderzoek doen. En dat blijft jou bespaard als je content recyclet. Immers: je gebruikt (fragmenten van) je oude content, steekt het in een nieuw jasje, en publiceert het vervolgens.

Uiteindelijk betekent Content Marketing “dezelfde boodschap in zo veel mogelijk manieren uitdragen.” Zelfs grote merken recyclen Social Media Concepten en websiteberichten die maanden tot jaren oud zijn.

Je haalt het maximale uit je content

Verspil jouw waardevolle content niet. Want je steekt uren tijd in het maken van je berichten. En het is zonde om uren bezig te zijn met iets, en het vervolgens maar een keer in te zetten. Zet jouw content dus meerdere malen in. Haal het maximale uit je blogs, social media posts en website!

Weinig mensen hebben door dat je content oud is

We blijven scrollen. We hebben weinig tijd om stil te staan bij een bericht. 90% van alles wat we vandaag op Social Media zien, zijn we morgen alweer vergeten. Dus het is helemaal niet om een social media bericht te herhalen.

Klaar om je content te repurposen?

Dus, ga jij de uitdaging aan om vaker je oude Marketingberichten te recyclen? Kijk dan eens naar de manieren waarop je content kunt recyclen. Heb je hulp nodig bij je Marketingstrategie en Uitvoering? Boek dan een gratis kennismakingssessie via de site.