Waarom je social media voor je bedrijf moet hebben:

We besteden meer dan 12.5% van onze dag aan social media. Nederland telt meer dan 13 miljoen gebruikers. Wereldwijd meer dan 3 miljard. Jouw klanten zijn allemaal online. Jouw bedrijf hopelijk ook? Want dit is het nut van Social Media:

Als een online winkelcentrum

Het internet is als een online winkelcentrum. Als consument loop je dagelijks door een digitale straat van online bedrijven in de zoektocht naar het juiste product voor jezelf. Tegelijkertijd heb je zoveel vragen: Welk bedrijf verkoopt hetgeen wat ik zoek? En is dat betrouwbaar? Zijn mensen positief over het bedrijf en het product?

Jij kunt als bedrijf antwoord geven op al deze vragen. Social Media is de 24/7 marktplaats waar jij jouw bedrijf promoot, waar jij je producten aanbeveelt, en waar jij jouw potentiële klanten helpt aan het juiste product.

En dat lukt alleen als je aandacht aan je Social Media besteedt.

Relaties opbouwen met je klanten

Dit is het unieke van Social Media: Het sociale contact. We gebruiken social media niet alleen maar om te consumeren. We praten met vrienden, familie, kennissen en: Bedrijven.

Social Media is een platform waarop relaties opgebouwd én onderhouden worden. Waar vage kennissen vriendschappen opbouwen. En ja, dit geldt ook voor bedrijven. Met de juiste strategie maakt jouw bedrijf klanten, vrienden en fans van je potentiële doelgroep. Hoe sterker de relatie tussen jou en je klanten, hoe groter de kans is dat zij jouw producten en diensten aan anderen aanraden.

En dat lukt alleen als je aandacht aan je online doelgroep besteedt.

Goedkoop gericht promoten

Je gaat weinig goedkopere platformen vinden waarop je je eigen bedrijf goedkoper kunt promoten. Oké — misschien mond-tot-mond reclame. Punt is, je kunt je bedrijf goedkoop laten groeien op Social Media. Met slimme, gerichte posts kan je de aandacht van én je volgers én potentiële volgers winnen.

En soms moet je de bekendheid van je bedrijf een kleine boost geven met een Social Media Advertentie. En zelfs dan zijn de kosten van een Social Media advertentie veel lager dan bijvoorbeeld de kosten van een krant- of televisieadvertentie. En als je je Marketing- en Advertentiestrategie juist uitvoert, dan zijn je social media berichten en advertenties ook veel effectiever.

En dat lukt alleen als je aandacht aan je Social Media Marketingstrategie besteedt.

Jezelf onderscheiden

Last, but most important: Met een juiste Social Media Marketingstrategie bouw je een merk op waarmee je je bedrijf onderscheidt van je concurrenten. Met een juiste strategie kan jij hét verhaal van jouw bedrijf, jouw producten, jouw diensten en jouw klantenservice vertellen. Jouw online verhaal dat klanten trekt. Jouw online verhaal waarin jij vertelt wat jouw bedrijf zo speciaal maakt. En met een sterk Social media merk en verhaal, ben jij je concurrenten een stapje voor.

En dat lukt alleen als je aandacht aan je online verhaal besteedt.