Waarom je social media voor je bedrijf moet hebben:

Social Media is onmisbaar in het dagelijks leven, ook voor jouw bedrijf! We besteden meer dan 12.5% van onze dag aan social media. Jouw klanten zijn allemaal online. En dit zijn de redenen waarom je Social Media voor je bedrijf moet hebben!

Klanten zoeken naar producten, antwoorden en oplossingen op Social Media

Als bedrijf gebruik je Social Media om je klanten te helpen. En jouw klanten gebruiken Social Media als ze op zoek zijn naar een product of dienst, een vraag hebben, of een probleem hebben. Ze willen antwoorden, oplossingen, en het geschikte product.

Met jouw bedrijf maak jij die klanten blij. Jij kunt hen helpen met het oplossen van hun problemen en het beantwoorden van hun vragen. En dat doe je door jouw product of dienst online aan te bevelen.

Met jouw Social Media berichten vertel jij waarom jouw klanten voor jouw product moeten kiezen. Je laat ze de nut van jouw product zien, hoe zij het kunnen gebruiken, en hoe hun leven beter wordt dankzij jouw product. Wanneer jouw volgers je iets vragen in de DMs of in een reactie, dan beantwoord jij hun reactie optimaal.

En als je dit allemaal naar tevredenheid van je volgers doet, dan is de kans groot dat je via Social Media meer resultaat uit je bedrijf gaat halen. Je naamsbekendheid groeit, je volgers groeien, en de vraag naar je product of dienst neemt toe.

Via social Media bouw je relaties op met je klanten

Dit is het unieke van Social Media: Het sociale contact. We gebruiken social media niet alleen maar om te consumeren. We praten met vrienden, familie, kennissen en: Bedrijven.

Social Media is een platform waarop relaties opgebouwd én onderhouden worden. Waar vage kennissen vriendschappen opbouwen. En ja, dit geldt ook voor bedrijven. Met de juiste strategie maakt jouw bedrijf klanten, vrienden en fans van je potentiële doelgroep. Hoe sterker de relatie tussen jou en je klanten, hoe groter de kans is dat zij jouw producten en diensten aan anderen aanraden.

En dat lukt alleen als je aandacht aan je online doelgroep besteedt.

Je kunt via social media goedkoop adverteren

Je gaat weinig goedkopere platformen vinden waarop je je eigen bedrijf goedkoper kunt promoten. Oké — misschien mond-tot-mond reclame. Punt is, je kunt je bedrijf goedkoop laten groeien op Social Media. Met slimme, gerichte posts kan je de aandacht van én je volgers én potentiële volgers winnen.

En soms moet je de bekendheid van je bedrijf een kleine boost geven met een Social Media Advertentie. En zelfs dan zijn de kosten van een Social Media advertentie veel lager dan bijvoorbeeld de kosten van een krant- of televisieadvertentie. En als je je Marketing- en Advertentiestrategie juist uitvoert, dan zijn je social media berichten en advertenties ook veel effectiever.

En dat lukt alleen als je aandacht aan je Social Media Marketingstrategie besteedt.

Je kunt jezelf online onderscheiden van je concurrenten

Last, but most important: Met een juiste Social Media Marketingstrategie bouw je een merk op waarmee je je bedrijf onderscheidt van je concurrenten. Met een juiste strategie kan jij hét verhaal van jouw bedrijf, jouw producten, jouw diensten en jouw klantenservice vertellen. Jouw online verhaal dat klanten trekt. Jouw online verhaal waarin jij vertelt wat jouw bedrijf zo speciaal maakt. En met een sterk Social media merk en verhaal, ben jij je concurrenten een stapje voor.

En dat lukt alleen als je aandacht aan je online verhaal besteedt.  

Wil je meer aandacht besteden aan jouw Social Media? Ik kan je daarbij helpen. Ik geef Online Marketingadvies aan ondernemers via Zoom en ik maak Marketingcontent voor jouw Online Strategie!