Waarom Social Media Marketing ontzettend handig is voor je bedrijf

Social Media Marketing: Voor sommigen een favoriete bezigheid, voor anderen tijdrovend en oninteressant omdat andere taken voor gaan, of omdat zij weinig kennis hebben over het gebruik van sociale media. Toch beginnen de sociale media door de digitalisering steeds nadrukkelijker te melden in de zakenwereld, waardoor Social Media Marketing voor bedrijven, ook voor startups, niet alleen handig is, maar zelfs bijna noodzakelijk is.

social media marketing.jpg

Digitale groei en fysieke krimp

De digitale wereld begint langzamerhand de fysieke wereld te overrulen en dat zie je aan alles: e-books winnen terrein op de boekenmarkt, muziekcd’s zijn bijna verleden tijd door streamingdiensten als Spotify en Deezer en ook het aantal verkochte kranten neemt gestaag af.

Daartegenover staat een enorme groei in de digitale wereld: Het aantal internetgebruikers blijft groeien en in een artikel van in een artikel van Marketingfacts is te lezen dat er 9.5 miljoen geregistreerde Nederlandse Facebook-gebruikers. 9,5 miljoen! Natuurlijk is er ook een groot aantal inactieve accounts, maar bedenk dat er van die 9,5 miljoen gebruikers velen regelmatig actief zijn op Facebook, en dat er nog veel andere social media kanalen zijn waar dagelijks miljoenen mensen op af komen.

Social Media Marketing: De rol van het bedrijf

Er is dus een grote groep potentiële klanten aanwezig op het internet en daarom besteden veel bedrijven ook veel aandacht aan Social Media Marketing. Sterker nog, volgens Baer (2012), is een bedrijf niet alleen meer iets dat producten verkoopt. De Social Media Marketing-kant van het bedrijf is haast net zo belangrijk geworden. En dat is niet gek, gezien het feit dat er zoveel mensen op het internet zitten. Als bedrijf zijnde probeer je als het ware een community op te bouwen, om zo je producten ter aandacht te brengen.

Wat moet ik dan doen?

Het creëren van die community is ontzettend lastig aangezien de doelgroep kan verschillen qua grootte, er verschillende strategieën zijn die wel of niet werken, en omdat het simpelweg veel tijd kan eisen om een voor de Social Media-gebruiker aantrekkelijk bericht te maken.

Wij van SociJel kunnen u hier echter bij helpen! Met de nodige theoretische kennis en eerdere ervaringen kunnen wij de Social Media Marketing van uw bedrijf naar een ander niveau tillen. Denkt u hierbij aan het plaatsen van berichten, creëren van foto’s en video’s, en het uitzetten van een duidelijke strategie voor in de toekomst. Kijk voor meer informatie eens op onze Hoofdpagina of neem contact op met contact@socijel.com!